fbpx

AliExpress en vele andere buitenlandse webshops groeien! Het is goedkoop en heeft ook nog eens een breed assortiment. Af en toe koop ik nog wel wat via Ali (waarom niet?). Face it, heel veel kleren komen toch uit China. Na enkele miskopen ben ik achtergekomen hoe ik dit kan voorkomen. Hier geef ik aantal belangrijke punten weer dat elke AliExpress shopper MOET WETEN.

Koop je kleren? bestel één maat groter!

Bij elk artikel heb je een maattabel. Bekijk hierin vooral naar de afmetingen in plaats van de sizes zoals XS, S, M of L. Daarnaast is het lezen van  reacties zeer behulpzaam. Zo lees ik bijvoorbeeld dat iemand aangeeft dat een jurk te klein is uitgevallen. Je kan op deze manier ook achterkomen of er andere gebreken zijn.reacties aliexpress

Foto’s van het artikel kloppen vaak niet

Wanneer een artikel die je hebt gekocht is afgeleverd, komt het weleens voor dat het afwijkt van de originele afbeelding. Wat ik zelf doe is opzoek gaan naar artikelen waarbij gebruikers zelf een korte reactie met een foto hebben geplaatst. Zo voorkom je verrassingen.

Wil je zekerheid? Koop dan alleen artikelen met reacties en waarderingen

Bekijken van reacties is zo belangrijk, want je wilt voorkomen dat jij de eerste bent met een fail. Wat ook helpt is dat je beoordelingen van de leverancier bekijkt. Je komt dan snel achter of het een goeie of een minder goeie leverancier is. Twijfel je in verband met de type aankoop? dan kan je het beste contact opnemen met de leverancier.

Totale aankoopbedrag hoger dan 22 euro? lees verder

In Nederland dien je als particulier omzetbelasting te betalen bij aankopen tussen de 22 – 150 euro van een niet-EU-land. Tot nu toe  heb ik dit niet meegemaakt. In meeste gevallen hou ik hier gewoon rekening mee. Ik adviseer je om de informatie “over goederen ontvangen uit het buitenland” door te lezen via de website van de belastingdienst.

Tip 1: je kan bij je aankopen bericht plaatsen. Als je twijfelt noteer hier dat het om een cadeau gaat of dat zij een lagere prijs noteren. Dit kan helpen alhoewel ik hier geen zekerheid voor kan geven.

Tip 2: bestel niet alle artikelen van een dezelfde leverancier. AliExpress is namelijk een marktplaats met honderden leveranciers.

Geschatte levertijd vanaf aankoop

Ik heb gemerkt dat de gemiddelde levertijd tussen de 8 tot 28 dagen is. Op één bestelling na, heb ik niet te maken gehad met een al te lange levertijd. Je kan via de reacties filteren op Nederlandse klanten. Meestal noteren ze erbij of het snel is geleverd.

Update: Door samenwerking met PostNL, wordt binnenkort de levertijd ingekort naar één week. Lees hier het nieuwsbericht op rtl nieuws.

Tip: Als het te lang duurt (dus langer dan één maand), ga alle eerst in contact met de leverancier. Mocht er geen reactie zijn, dien dan een geschil in over de leverancier. Meeste  leveranciers nemen dit heel erg serieus. Mocht je bestelling totaal niet aankomen, dan kan je een verzoek indienen om het gehele aankoopbedrag terug te laten storten. Dit is bij mij één keer voorgekomen. Het is dan ook netjes en goed afgerond.

Heb jij nog meer weetjes of tips die je wilt delen? Laat een reactie achter.

shoppen bij aliexpress

Geef een reactie

Back to top