fbpx

Je hebt een doelstelling zoals “binnen drie maanden wil ik 10 kilo afvallen”. Ook al is deze doelstelling SMART, dit alleen is niet voldoende. De “hoe” heb je misschien ook al geformuleerd. Dit kan zijn dat je na werk of in het weekend gaat fitnessen bij een sportschool. Paar weken verder in 2018 en je weegschaal laat je zien dat er nauwelijks wat is veranderd. Je voelt je hopeloos. Waar ging het mis? Je ging af en toe wel naar de sportschool en toch is het niet voldoende gebleken. Vervolgens zeg je in jezelf: morgen ga ik met crash dieet en ga ik sporten. De volgende dag blijk je toch andere plannen te hebben. Het gevoel dat je gisteren had is verdwenen. Wat nu?

Elk voorjaar zie je de gekste reclames voorbij komen over afvallen. Van shakes en pillen tot apps. Het klinkt allemaal te goed om waar te zijn. Wie wilt nou niet z.s.m afvallen? Iedereen. Ondanks dit werken ze voor 99% niet. Wat is hier de oorzaak van? En wat werkt nou echt? In deze blogpost deel ik mijn aanpak om effectief en gezond af te vallen en dit te behouden.

alles begint met toewijding

Toewijding is de eerste stap

Alles wat je doet in je leven begint met toewijding. Wat betekend toegewijd zijn nou echt? Het betekend overgave, permanente en volledige aandacht. Dit is één van de belangrijkste onderdeel in het proces om je ideale gewicht te bereiken. Hoe zorg je ervoor dat je toegewijd bent? Het begint met het denken aan het eindresultaat en hoe goed jij je zal voelen. Dit dien je vervolgens in detail in te beelden. Je moet er letterlijk over dromen. Het moet een obsessie zijn. Ik herhaal het laatste nog even. Het MOET een OBSESSIE zijn! Falen is geen optie. Nu of nooit! Ook al probeer je verschillende manieren. Dingen die niet lukken zijn juist een soort filter. Edison heeft op meer dan 1.000 manieren een gloeilamp proberen te ontwikkelen. Hij zag een mislukte poging als een moment van openbaring. Nu wist hij dat die manier blijkbaar niet werkt. Hij ging vervolgens doorzetten om het op een andere manier uit te proberen. Uiteindelijk is het hem gelukt om een gloeilamp te ontwikkelen. Zolang je toegewijd bent, vind jij jouw manier gegarandeerd!

Je bent wat je eet behalve als je weet wat je eet

Het eerste wat ik niet wil is het gevoel creëren dat ik mezelf beroof om bepaalde dingen te eten. Het woord dieet voelt voor mij als iets dat van tijdelijke aard is. Alles wat aanvoelt als tijdelijk is gedoemd om te falen. Als je al een en ander hebt geprobeerd dan weet je dat dit klopt.

Eén ding wat wij altijd bij ons hebben is onze mooie waardevolle telefoon. Dus dan is het handig om een app te hebben die je positief kan helpen. Ik gebruik in dit geval een app genaamd FatSecret. Wat ik hiermee tackel is dagelijks achter komen wat ik eet. Je bent wat je eet behalve als je weet wat je eet.

Door gebruik te maken van deze app, word je bewust van de aantal calorieën in een product. Hierdoor realiseer wat je eventueel anders kan doen. Het is te vergelijken zoals je dat zou doen bij een diëtiste. Het grootste verschil is dat jij bepaald wat je gaat eten. Nadat je hebt aangemeld, geef je een persoonlijke doel aan. Hierna spreekt het voor zich. Er zijn nog zoveel dingen wat je met deze app kan doen zoals je gewicht bijhouden, recepten bekijken en progressie van anderen volgen. Wat mij betreft erg leuk en motiverend.

Download GRATIS Fatsecret voor:

Android

IOS

Fatsecret

Mijn methode voor een actievere leefstijl als het regent

Je hoeft echt niet ingeschreven te staan op een sportschool. Zo heb je duizenden oefeningen die je thuis kan uitvoeren. Het grootste voordeel is gemak, privacy en comfort. Zelf ben ik echt gek op joggen. Als het regent blijf ik wel liever thuis. De oefeningen die ik thuis doe zijn dan touwspringen, squats en yoga. Al deze oefeningen zijn makkelijk thuis te doen. Wat ik overigens elke ochtend sowieso doe is 5 minuten touwtje springen. Het geeft mij een enorme kick. Voor mij is dit te vergelijken met een dubbele espresso.

In de volgende infographic zie je wat de belangrijkste voordelen zijn van touwtje springen, squats en yoga.

infographic-touwtjespringen-squats-yoga

It’s a lifestyle

Het gehele proces zie ik als een levensstijl. Zie het zo. Wat levert het jou op als je nu gaat starten? Ook al is het maar 10 minuten. Het geeft je sowieso een goed gevoel. Dat is toch het belangrijkste? Het gevoel die je achteraf hebt.

no stress no pain and no gain

Comments are closed.

Back to top