fbpx

Sommige van ons zijn gek op shoppen. Anderen iets minder. Een ding wat altijd meeweegt is je totale budget. Om er fashionable uit te zien, is het niet altijd nodig om de nieuwste trend in kleding te kopen. Je koopt kleren om een bepaalde uitstraling te creëren van jezelf. Daarnaast krijg je nooit een tweede kans om een geweldige indruk te maken bij een een eerste ontmoeting. In deze blogpost lees je 5 tips om met een laag budget alsnog geweldig uit te zien!

1 – Koop kleding met ononderbroken kleuren in plaats van met print

Koos jij altijd voor die ene leuke print dat momenteel trendy was? De kans is groot dat je het na paar keer dragen niet meer wilt aantrekken omdat je het zat bent. Trendy kledingstukken met bepaalde print of uitstraling zoals bloemenprint, wordt ook wel “fast fashion” genoemd. Dit zijn kledingstukken die (mogelijk) voor korte periode worden gedragen. Het kan ook voorkomen dat je het niet meer leuk vind en dus nooit meer aantrekt. Let ook op als je kleding koopt die afgeprijsd zijn. Als je fashionable uit wilt zien, dan moet je voorkomen dat je kleding koopt dat niet meer trendy is.

2 – Combineer het kledingstuk voor je aankoop

Voordat je een kledingstuk gaat kopen, visualiseer het kledingstuk met je huidige garderobe aan mogelijkheden. Stel jezelf de vraag: Hoe kan ik dit combineren? Op deze manier voorkom je een aankoop dat maar op één manier kan worden gedragen. Elke combi kan een kledingstuk opnieuw tot leven brengen.

foto met vrouw in een rode jurk

3 –  Koop bepaalde kleuren juist NIET!

Je gaat shoppen met je vriendin en je ziet iets geweldigs met een stralende kleur. Je checkt bij je vriendin wat zij ervan vindt en of je het moet kopen. Achteraf merk je dat je het maar met één kledingstijl kan combineren. Of nog erger, het is niet te combineren. Denk altijd na over welke kleuren je hebt in je garderobe zodat het er mooi tussen past. Mocht je interesse hebben in de wetenschap waarom we kleren kopen die we nooit dragen, dan adviseer ik je om deze blogpost te lezen.

4 – Koop kleren met een ander stof of textuur in plaats van een andere kleur

Als je kleding koopt in andere type stof of textuur, dan heb je meteen al een goede investering. Het dragen van kleding met een zelfde stof verveeld snel namelijk.

Koop kleding met een andere stof of textuur

5 – Verkoop al je kleren die je nooit zal dragen en koop met dat geld nieuwe

Iedereen heeft wel kledingstukken die nooit meer gedragen zullen worden. Waarom niet verkopen? Misschien kan je iemand daarmee blij maken. Een ander voordeel is dat je met dat geld iets nieuws voor jezelf kan kopen. Vergeet trouwens marktplaats.nl en verkoop je kleren via Facebook. Als je zoekt naar “verkoop” gevolgd door je woonplaats vind je geheid een verkoop groep voor jou stad of regio. De reden dat ik dit vermeld is omdat Facebook marketplace meer naar de voorgrond wordt geduwd. Tegenwoordig is het de derde keuze als je de app opent via je telefoon. Zie ook afbeelding hieronder.

Facebook marketplace

 

Heb jij nog tips voor de budget shopper? Deel het met andere lezers door een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Back to top