fbpx

Welke kleuren zullen we zomer 2019 in de winkel worden aangeboden? Een manier om hier achter te komen, is door te kijken naar  runway en fashion shows. Nu de kleuren ongeveer 6 maanden geleden werden gepresenteerd, dacht ik aan om een blogpost hierover te schrijven. In deze blogpost lees je een samenvatting over wat we toen hebben gezien. Welke kleur is jouw favo en zie jij deze kleuren ook in winkel? Persoonlijk vind ik ze allemaal prachtig. Scroll verder om te zien wat ik bedoel.

Pantone Fashion Color Trend Report

Een klein geheimpje. De meeste ontwerpers checken het Pantone Fashion Color Trend Report. Met dit rapport benadrukken zij de topkleuren voor het komende seizoen. Voor 2019 zijn de Pantone kleuren pallet krachtig en opbeurend. In andere woorden: Het zijn kleuren waarmee je een deel van jezelf in het zonnetje zult zetten.

Als je kledingkast vol zit met witte en zwarte kleuren dan is dit misschien wel het moment om ook te shoppen naar afwisselende kleuren

De kleuren op een rijtje

De kleuren die de komende seizoen trending zullen zijn zie je in de afbeelding hieronder. Over het algemeen zien we dat het zachte, pittige en opvallende kleuren zijn. De neutrale kleuren (soybean, eclipse, sweet corn en brown grantie) bevat onderscheidende kleurencontrast.

Zelf draag ik vaak veel beigeachtige kleuren. Dus op dit moment zijn de kleuren van in de trend van soybean (zie afbeelding) helemaal mijn ding. Wat ik wel steeds zie is dat de blauwe kleuren onmisbaar zijn. Dit geldt ook deze keer (weer). Dat is helemaal niet erg trouwens. maar goed.  In deze post zal ik me concentreren op de andere kleuren.

Bron: https://www.pantone.com/color-intelligence/fashion-color-trend-report/fashion-color-trend-report-new-york-spring-summer-2019

Kleur van het jaar 2019 is PANTONE 16-1546 Living Coral

Toen ik deze zag, dacht meteen aan een paar jaar terug. Toen was het ook al hot. Dee kleur is niet voor niets  gekozen tot de kleur van het jaar. het is een zachte kleur wat me doet denken aan ontspannen aan de strand. Na het zien van verschillende foto’s lijkt het erop dat designers zullen kiezen voor lichtkoraal kleuren tot lichtzalm kleuren.

Sweet Lilac

Niet al te licht en ook niet al te vel. Deze roze kleur is echt vrouwelijk. Ben benieuwd of deze kleur ook voor mannelijke kleding zal worden gebruikt. Guess not. Anyhow, deze kleur kan het verschil bieden in beschikbare kleuren voor in je kledingkast. In de afbeelding hieronder kan je ook een beetje zien hoe je het kan combineren.

Fiesta en Jester Red

Op het eerste gezicht denk je waarschijnlijk,; dit is toch gewoon rood? Ja, dat klopt. Er is een maar. Fiesta is namelijk feestelijk rode kleur.  Daarentegen heb je ook een andere kleur rood.  De Jester Red een kleur die diepte en intensiteit toevoegt. Het feestelijke rode kleur ziet er ge-wel-dig uit. Wat mij betreft is het donker rode iets meer voor in de herfst/winter. Uiteindelijk bepaalt je combi wat en hoe. vind je niet?

De gele kleuren Turmeric, Aspen Gold en Mango Mojito

Als jij nu gaat shoppen naar kleren, dan zag je het waarschijnlijk ook. Er zijn veel kleren beschikbaar in het geel. Het is een typische lente / zomer kleur. Geel is een symbool voor vrolijkheid en vrijheid. Wat mij betreft een goede aanvulling voor in je kledingkast.

Roundup

Tijdens de fashion shows zijn de kleuren vooral een bron van inspiratie door en voor designers. Het kan altijd afwijken dan wat er beschikbaar is in de winkel.  Kleuren met een bepaalde patroon is ook iets dat we vaak zullen zien. Zoals zwart met geel etc. Als je kledingkast vol zit met witte en zwarte kleuren dan is dit misschien wel het moment. Ten eerste, afwisselende kleuren is altijd een must. Ten tweede zal het je een beter humeur geven. Ik word sowieso heel blij als ik ga shoppen. Het is een moment, een me time, om even te verkennen welke winkels wat heeft.

Ik zal binnenkort een blogpost schrijven over de verwachte kleuren voor in de herfst/winter van dit jaar. stay tuned!

via GIPHY

bronnen:
https://www.fashion-woman.com/stil-i-moda/tendencii/modnie-cveta-vesna-leto/
https://glowsly.com/spring-summer-2019-color-trends/
https://www.verivide.com/article/when-will-pantones-colour-of-the-year-2019-be-announced-and-why-is-it-important

Geef een reactie

Back to top