fbpx

Dieren printjes. Tijger, panter, zebra en luipaard print. Het is weer echt in. Iedere vrouwelijke fashion liefhebber heeft wel eentje in de kast hangen. Mij niet gezien. Ooit kocht ik één top en heb het volgens mij ook echt  één aan gehad. Daarna bleef het echt achter in de kledingkast liggen. Uiteindelijk zit het tussen al die de ongedragen kleren achter in de kast. Ja, ik ga binnenkort mijn kledingkast opruimen en ja hierover ga ik ook ooit een blogpost over schrijven. Mocht je het interessant vinden, lees hier de wetenschap waarom we kleren kopen die we nooit dragen

Terug naar het onderwerp. Hier volgt dan 10 redenen waarom ik in 2019 niet zal shoppen naar dieren print.

1 – Het is goedkoop en ordinair

Een complete jurk, gecombineerd met opvallende sieraden ziet er echt ordinair uit.  Hoe je het combineert is en blijft belangrijk. De afbeelding hieronder lijkt leuk, maar zeg eerlijk, zou jij hiermee over straat lopen? Ik niet.

Embed from Getty Images

2 – Het doet me denken aan een senioren met een peuk in hun hand

Ik kan het gewoon niet anders matchen in mijn hoofd. Het doet me gewoon denken aan die type ouderen die verschillende kleuren en patronen met elkaar proberen te mixen. Vergezeld met een sigaret en het plaatje is compleet.

3 – Het is niet aan te raden om een cheetah-achtige print te dragen op werk

Natuurlijk heb ik een aantal items die ik niet kan dragen op werk. Een voorbeeld is ripped-jeans. Een ander voorbeeld is die overdreven cheetah print kleding. Als je het toch op werk wilt dragen, combineer je kledingstijl minimalistisch. Misschien werk jij ergens waar het niet echt uitmaakt. In dat geval geldt dit niet voor jou.

print-kleding-niet-voor-mij-3

4 – Ik ben gek op dieren, ik wil er alleen niet uit zien als één

Elke keer als ik iemand zie met een opvallende dierenprint, dan doet mij dit denken aan carnaval. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben gek op dieren, maar wil er zelf niet op één lijken.

5 – mannen zullen je op een andere manier aanstaren

Als je houdt van aandacht, dan zeg ik doen. Over het algemeen zullen mannen jou op een bepaalde manier aanstaren. Misschien dat het dierlijke in elke heteroseksuele man wordt aangewakkerd (geen idee?). Het is alsof je tegen hen zegt zie mij en je moest eens weten hoe ik ben in … (vul het zelf in).

6 – Het is niet tijdloos

Dierenprint is niet tijdloos. Omdat het zo erg opvalt, is de kans groot dat je het na enkele keren niet meer draagt.  Nu moet ik bekennen dat ik altijd shop met de gedachte hoe ik het ook anders kan combineren. Ik shop nooit een complete look. Ik koop 8 van de 10 keer kleding die tijdloos zijn.

Ik ben gek op dieren, ik wil er alleen niet uit zien als één

Laatste woorden: het is niet al te slecht

Na het lezen van het bovenstaande, zou je kunnen denken dat ik dieren print verafschuw. Om eerlijk te zijn vind ik sommige. kledingstijlen best leuk. Eerlijk waar. Ik hou bijvoorbeeld erg van een mode-combinatie die uiteindelijk subtiel is. als ik bijvoorbeeld een luipaard print enkellaarsjes zou aantrekken, zou ik deze combineren met een effen gekleurde boven- en onderkant. uiteindelijk is het een persoonlijke voorkeur. Wat is jou mening over de volgende items die ik via Zalando heb gevonden? Zou jij dit dragen?

Riverisland-maxijurk
River Island – Maxi-Jurk
Warehouse – LEOPARD PLACEMENT COSY JUMPER – Trui
New Look – BRUSHED ANIMAL COAT – Mantel
Soyaconcept – NORA – Overhemdblouse

Geef een reactie

Back to top