fbpx

Hoe vind jij de ideale wenkbrauw type dat uitstekend past bij jouw gezicht. Je hoeft alleen maar te kijken op Instagram om te zien dat iedereen een ander type wenkbrauw heeft. Misschien ben je zelfs naar een professional gegaan om het te laten epileren. Achteraf merk je dat je wenkbrauw toch niet helemaal goed is geëpileerd. Ik heb verschillende bronnen geraadpleegd en het belangrijkste is je gezichtsvorm. In deze blogpost kom je achter welke wenkbrauwtype het beste past  voor jouw gezichtstype. Je leest ook hoe snel je wenkbrauw groeit ingeval je verkeerd hebt geëpileerd.

De perfecte wenkbrauw voor jouw gezicht

wenkbrauwtype bij hartvormig gezicht. Doel: Vermijd al te dikke wenkbrauwen
Enkele celebraties dat hartvormig gezicht hebben zijn: Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer, Kourtney Kardashian, Scarlett Johansson, Selena Gomez, Taylor Swift
wenkbrauwtype bij Langwerpig gezicht Doel: Wenkbrauwen langer maken tot aan de hoek
Enkele celebraties dat langwerpig gezicht hebben zijn: Teri Hatcher, Sarah Jessica Parker, Sandra Oh, Liv Tyler, Ashlee Simson
wenkbrauwtype bij rond gezicht. Doel: Scherpere hoek creëren bij de boog
Enkele celebraties dat rond gezicht hebben zijn: Mila Kunis, Jennifer Lawrence, Kate Upton, Adele
wenkbrauwtype bij vierkant gezicht. Doel: Zachte ronde wenkbrauwen om je kaaklijn te verzachten.
Enkele celebraties dat vierkant gezicht hebben zijn: Emma Bunton, Angelina Jolie, Demi Moore, Sandra Bullock, Kylie Jenner
Wenkbrauw type bij ovaal gezicht Doe: lichte hoek in de wenkbrauw
Enkele celebraties dat ovaal gezicht hebben zijn: Cameron Diaz, Cindy Crawford, Cortney Cox, Julia Roberts, Tyra Banks, Beyonce

 

foto over: Welke gezichtsvorm heb ik en hoe zit het met mijn wenkbrauwen?

Welke gezichtsvorm heb ik en hoe zit het met mijn wenkbrauwen?

Natuurlijk kijk ik bij deze blogpost ook naar mijn eigen situatie. In de afbeelding hieronder zie je met rode omlijning welke gezichtsvorm ik heb. In dit geval is dat ovale gezichtsvorm.  Dit zie je duidelijk aan de selfie afbeelding hieronder.

foto waarbij je ziet dat ik een ovaal gezichtsvorm heb

Dit betekent dat ik een lichte hoek moet creëren bij mijn epileer en wenkbrauw bijteken sessies. Ik gebruik een eye brow pallet om de vorm nog beter naar voren te laten komen. Ik mis namelijk de extra haartjes voor een super mooie en strakke wenkbrauw. Door het juiste wenkbrauw type aan te nemen, zal je zien dat elke selfie überhaupt mooier uitziet.

Zelf erachter komen welke wenkbrauwvorm het beste past

Jij kan zelf op twee manieren snel achter komen wat jou gezichtsvorm is.

  1. Maak een foto van je gezicht met je telefoon en vergelijk dit met de hiervoor afgebeelde vormen terwijl je achter de laptop zit.
  2. Sta voor een spiegel en teken je gezichtsvorm met behulp van een lippenstift
  3. Laat het een vriendin beoordelen

Foto met een vrouw dat voor de spiegel zit

Je wenkbrauw laten groeien gaat niet zo snel als je denkt

Hoe snel een wenkbrauw groeit kan per persoon verschillen. Je leeftijd en gezondheid speelt hier een rol in. Gemiddeld genomen groeit het 0.14 mm tot 0.16 mm per dag. Het is wel zo dat het na epileren pas na 2 weken echt begint te groeien. Als er verkeerd is geëpileerd, dan kan je vanuit gaan dat het 6 weken duurt voordat het gebied echt is hersteld. Zoals bij de meeste vrouwen, ging het bij mij ook een keer verkeerd met epileren. Mijn trouwe brow-kit was toen mijn redder in nood. Gelukkig is dat gebied weer aangegroeid en weet ik wat wel en niet goed is.

Als je naar een beautysalon gaat, heb ik een leuke tip voor jou. Bekijk eerst de wenkbrauw van de persoon waar je het wilt laten epileren. Als het niet helemaal netjes is verzorgd etc. kan je misschien beter afvragen om je wenkies ergens anders te laten epileren.

Als deze blogpost jou heeft geholpen of je denkt iemand hiermee te helpen, vergeet dan niet om het te delen met je vrienden en familie.

Geef een reactie

Back to top