fbpx

Foundation is een type product dat gewoon goed moet zijn. Je smeert het immers over je gehele gezicht. Om die reden alleen wil je voorkomen dat het teveel opvalt maar net goed is dat het als het ware één is met je gezicht. Welke look je ook hanteert. Het principe is hoe minder lagen je hoeft in te smeren om bepaalde delen te bedekken, des te beter het is voor het eind resultaat.

Afgelopen week heb ik dagelijks foundation van de Primark gebruikt. Je leest hier wat mijn ervaring is en of het inderdaad een goed budget product is.

De producten die ik heb geprobeerd zijn:

 • PS… My Perfect Colour – Moisturising Foundation Stick
 • PS… My Perfect Colour – Longwear Ultimate Matte Foundation Bottle

primark-foundation-and-stick

PS… My Perfect Colour – Longwear Ultimate Matte Foundation Bottle

Plus punten:                                                   

 • Het blijft de gehele dag goed opzitten
 • Het dekt middel tot zeer goed (als je extra laagjes doet)
 • Een mat effect en dus geen glimmende gezicht

Min punten:

 • Omkiepen om foundation er uit te krijgen. Het is namelijk van glas
 • Doordat je moet omkiepen, kan je er een bende van maken
 • Voor een goede dekking moet je een extra laagje op doen
 • Doordat het mat is, voelt je gezicht de eerste paar uur iets vettig aan

primark-foundation-front

Mijn ervaring na één week gebruik

Het is en blijft gokken als het gaat om de juiste kleur. Wat ik aanraad is om de tester net onder je kaaklijn in te smeren. Na ongeveer 5 minuten weet je of het de goede kleur. Ook al is dit een budget product, je koopt het omdat je hoopt dat het goed werkt.

Na mijn aankoop heb ik het de volgende dag, voordat ik naar werk ging, ingesmeerd. Ik koos bewust om dit product te gebruiken zonder eerst een base in te smeren. Natuurlijk gebruikte ik wel een blush voor een klein beetje kleur in mijn gezicht. Ik heb op mijn gezicht geen concealer, contouring kit of poeder gebruikt. Op deze manier was het de ultieme test.

primark-foundation-poring-bottle

In mijn tas had ik als back-up make-up remover en mijn vertrouwde foundation van L’oreal meegenomen. Ik wil namelijk niet het risico lopen dat ik op werk met een cake-face of vlekjes rondloop. Gelukkig ging alles goed. Ik hoefde de gehele dag mijn gezicht niet bij te werken. In de eerste uren merk je wel dat je huid een beetje vettig aanvoelt. Wat ik daarom aanraad is om een setting spray te gebruiken. Wat ook goed is om te weten, is dat dit product SPF 15 bescherming biedt. Dit is lang niet genoeg natuurlijk. Maar goed. Het is beter dan geen zonbescherming toch?

PS…  My Perfect Colour – Moisturising Foundation Stick

Plus punten:

 • Makkelijk mee te nemen in je tas
 • Bevat vitamine E
 • Niet al te  dik qua formaat
 • Kan gebruikt worden als een milde concealer

Min punten:

 • Geen SPF
 • Iets te brede formaat

primark-foundation-stick-length

Handig om mee te nemen

Laten we doorgaan met het tweede product. De foundation stick van primark. Principe van dit product is dat je de dekking kan laten opbouwen (buildable covarage). Ik heb dit product samen aangeschaft met het flesje en natuurlijk koos ik ook voor dezelfde kleur (cool sand). Ik vind het best breed in formaat. Als het iets smaller was kon je bijvoorbeeld je neushoeken etc. goed insmeren. Aan de andere kant kan dit ook een pluspunt zijn als je het insmeert op je hele gezicht.

primark-foundation-stick-me

Ga ik deze producten nu dagelijks gebruiken? Ja, waarom niet. Voor mij gaat het altijd om het eindresultaat. Ik ben tevreden met deze producten. Nu ik het een week heb geprobeerd, ben ik benieuwd hoe mijn huid een maand later op zal reageren. Ik verwacht geen gekke dingen eerlijk gezegd. Dit komt mede doordat ik mijn huid goed verzorg. Als je even niet denkt aan merken wilt iedereen (ongeacht de hoogte van je inkomen) besparen. Zoals ik in een eerdere blogpost aangaf, wilt de cosmetica wereld jou laten geloven dat een dure product altijd beter is. Of dat ook zo is, dat mag je zelf beoordelen.

Wat zijn jouw ervaringen met de foundation van Primark?  Laat je mij weten via een reactie.

Beoordeling:
 • Prijs/Kwaliteit
 • Tint
 • Gemak
 • Zichtbaarheid na een hele dag
4

Eindconclusie

Longwear Ultimate Matte Foundation
In ben echt onder de indruk van dit product. Het is naar (bijna) net zo goed als de foundation van Estee Lauder of L’oreal waar ik veel ervaring mee heb. Enige echte minpunten zijn dat je het moet gieten. Het is wel van glas wat altijd beter is dan plastic. Na het gebruik zal je huid eerste paar uur iets vettig aanvoelen. Qua tint is de ondertoon niet helemaal zoals dat van je huid. Gebruik het om die reden gematigd en bouw vanaf daar verder op. De foundation blijft hele dag redelijk goed op je huid. Al met al een goede foundation qua prijs/kwaliteit.

Moisturising Foundation Stick
Ik vind het een heel handig product die je on-the-go kan helpen. Soms heb je door hormonale schommelingen opeens een puistje ergens of roodheid. Pak dit erbij en los het snel op in “the ladies room.” Je kan het ook gebruiken als een milde concealer. In vergelijking met concealer stick van de kruitvat is dit een goede budget vriendelijke alternatief. In deze foundation stick zit geen SPF. Wat het wel heeft is vitamine E. Het principe is dat deze vitamine zorgt voor een mooie huid. Maar zoals Jetske Ultee aangeeft is het niet getoond dat het werkt in bijvoorbeeld crèmepjes. Uit onderzoek blijkt dat vitamine E samen met vitamine C beter werkt. Laten we maar vanuit gaan dat het (misschien) wel van meerwaarde is.

Geef een reactie

Back to top