fbpx

Je verzorgt je nagels goed en doet dit het op de beste manier. Op een gegeven moment besluit je om nagellak op te doen. Terwijl je bezig bent, merk je op dat je de huid eromheen ook hebt gelakt. Oops, dat is niet de bedoeling. Je staat op en pakt je nailpolish in de hoop dat je het nog kan herstellen. Helaas lukt dit niet helemaal. Misschien moest je toch iets langer wachten. Uiteindelijk besluit je om het helemaal opnieuw te doen.

Als dit herkenbaar is, dan heb ik misschien een oplossing voor jou. Bij AliExpress kan je nagel cover kopen. In deze blogpost ga ik dit product uittesten. Helpt het echt tegen morsen? Let’s find out!

Nagellak cover

Wat zit er in de verpakking?

De doos kwam licht beschadigd. Gelukkig zijn de items in de doos wel gewoon goed. De kleur van de cover vind ik trouwens ideaal. Het felle roze kleur valt mooi op. In het doosje zitten de volgende onderdelen:

  • 26 covers voor je nagel in verschillende afmetingen
  • 51 strips voor french tips
  • Korte handleiding met afbeeldingen

nagellakcove foto 1

Nagellak cover foto 2

Aan de achterkant van de covers zie je nummers staan. Eerst begreep ik niet waarom het was genummerd. Pas nadat het diagram zag snapte ik het. Op het diagram met “Track Your Sizes”, kan je op de streepjes noteren welke cover op jouw nagel past. Best handig eigenlijk.

De voorbereiding

Voordat ik ga starten met lakken doe ik een verzorgende routine. Met behulp van nailpolish maak ik mijn nagels schoon. Hierna was ik mijn nagels in lauw water met zeep voor gevoelige huid. Ik smeer op mijn nagelriem klein beetje Aloë Vera. Dit laat ik voor 10 min inwerken. Ondertussen ga ik mijn nagels vijlen. Tot slot gebruik ik “Adtop cremé van Dermasence”. Dit product is binnenkort online te koop. Nadat alles is ingewerkt ben ik klaar om mijn nagels te lakken. Mijn voorbereiding duurt in totaal +/- 15 minuten.

Nagelcover en het gebruik hiervan

Nagelcover op mijn nagels

Het is makkelijk om de juiste maat te vinden. wel vind ik jammer dat het materiaal niet flexibel is. Doordat het gemaakt is van harde plastic, kan het pijnlijk aanvoelen. Enkele covers zitten ook losjes. Voordat je gaat lakken is het verstandig dat je controleert of alles nog goed zit.

Nagels lakken

Ik gebruik de nagellak van Essie met de kleur rood. De base coat heb ik opgezet zonder de covers te plaatsen. Het is immers doorzichtig. Na 5 minuten begon ik met lakken. Tijdens het lakken wou ik echt testen of het inderdaad mors-proof is. Als je de covers goed hebt geplaatst, is de kans op morsen klein. Ondanks dat het stevig opzit, kan het alsnog verplaatsen. Nadat ik klaar was met één hand, ging ik na 10 minuten de covers eraf halen. Ik zag dat de lak op één vinger wel was doorgelekt. Ik besloot om mijn andere hand zonder covers te lakken. French tips heb ik niet getest. Dit komt omdat mijn nagels niet lang genoeg zijn.

Conclusie

Het idee dat je kan lakken zonder te gaan morsen is leuk bedacht. De uitwerking kon beter. Omdat het van harde plastic is gemaakt, kan het pijnlijk aanvoelen. De positie van de covers kan door een kleine beweging van plek veranderen. Kans op morsen kan hierdoor alsnog voorkomen. Uiteindelijk vind ik het makkelijker om zonder covers te lakken. Ik hoef dan namelijk alleen rekening te houden met hoe ik lak. Dit product kan je beter links laten.

Essie nagellak

Comments are closed.

Back to top