fbpx

Mascara is een make-up artikel die voor de meesten van ons onmisbaar is. Ook ik heb make-uploze dagen. Op zulke dagen maak ik alleen gebruik van mascara. Investeren in een goede is voor mij om die reden een dikke vette MUST. Mijn favoriete mascara tot zover is de Lancôme Grandiôse Extrême.  In maart dacht ik toch om iets anders uit te proberen. Het was inmiddels 4 maanden geleden dat ik mijn Lancôme mascara had gekocht. Vanaf de dag van aankoop, gebruikte ik het dagelijks. Nu weet ik wat ze zeggen; gebruik je mascara niet langer dan 3 maanden. Maar goed, net zoals velen van jullie gebruik ik het altijd wel langer.

Anyhow, in maart zag ik in een Kruidvat winkel een nieuwe mascara van Maybeline.  Een mascara die niet klontert, waarbij je geen panda ogen van kan krijgen. Eentje die je makkelijk op en af kan halen. Het klinkt te goed om waar te zijn.  Eens even kijken of dat inderdaad zo is. Dus kocht ik er één. In deze blogpost lees je mijn ervaring na 3 maanden intensief gebruik van de Snapscara by Maybelline. Is het echt in een snap erop en eraf? lees verder.

onderaan mijn ogen was het niet zwart maar grijsachtig

Snapscara

Ik hoop dat ik niet de enige ben (waarschijnlijk niet). Toen ik voor het eerst hoorde/zag dat de nieuwe mascara van Maybeline Snapscara heet, dacht ik aan Snapchat. Ik zie ook wel gelijkenissen hierin hoewel de een mascara is en de ander een app gaat het beide om snel erop en snel eraf/verwijderd. Of dat ook de reden is voor de benaming, I don’t know.

Dit product werd gepromoot als de mascara die makkelijk aan te brengen en af te halen is. De borstel is iets gebogen waardoor het aanbrengen inderdaad makkelijk is. Terwijl ik het op deed merkte ik dat het alsnog een beetje kan klonteren. Dit ligt natuurlijk aan hoe vaak je het achterelkaar aanbrengt. Mocht dit voorkomen dat kan je met behulp van een lash separator oplossen. Mocht je dit niet hebben kan je ook een wattenstaafje gebruiken.  Of het verwijderen van deze mascara makkelijk gaat lees je hieronder.

Maybelline Snapscara

Mijn wimpers voor en na

Ik heb niet al te lange wimpers van mezelf. De foto hieronder is na 1 kop koffie in de ochtend opgenomen. De mascara die ik gebruik moet een ultieme boost en volume geven. Mocht dat niet zo zijn, dan gooi ik het zo de raam uit. Nee, grapje. Net zoals iedereen probeer ik het beste eruit te halen. Je hebt er immers voor betaald. Voordat ik mascara op doe, maak ik (in meeste gevallen) gebruik van een wimperkruller.

ogen-wimpers

Na gebruik van de mascara

En nu de na gebruik moment. In de afbeelding hieronder zie je een foto van mij na gebruik van de Snapscara. Wat meteen opvalt is dat mijn wimpers er iets langer uitzien. Het geeft een goede volume en de gebogen borstel helpt immens bij het aanbrengen. Hiermee kan je de kleinste haartjes makkelijk bereiken ik. Bij normale applicatie van 4 x over je wimpers zag ik wel enkele klonteringen. Dit is makkelijk op te lossen met een lash seperator.

eyes-snapscara

Sporten en Snapscara

Ik had al aangegeven dat ik niet de deur uitga zonder het opdoen van mascara. Dit geldt uiteraard ook voor sporten.  Je kan me omschrijven als iemand die gek is op joggen. Ik doe niet echt aan kracht sport. Het enige moment dat mijn kracht op de proef wordt gesteld, is wanneer ik de grote boodschap doe.

Maar goed joggen dus. Ik ren minimaal 2 keer per week. Wat ik elke keer probeer is wel het maximale uit te halen met korte sprintjes van 1 tot 1,5 min om de 15 minuten. Op dit moment ren ik 45 tot 60 minuten. Dit betekend uiteraard dat ik ook ga zweten. Je bent echt aan het sporten als je begint te zweten. In andere gevallen noem ik het een recreatieve bezigheid zoals wandelen in het park. In geval van Snapscara op mijn wimpers is dit wel de ultieme test, vind je niet? Resultaat, inderdaad geen panda ogen (zoals ik dat noem). Het enige is dat je zwarte puntjes kan krijgen boven en onder je oog. Met behulp van een handdoek dep ik op mijn ogen in plaats van wrijven,  conclusie is dat het sporten wel overleefd (yeey).

Lauwwarm water voldoende om het te verwijderen

Dit is waarschijnlijk het onderdeel waar je naar toe ben gaan scrollen: is Maybelline Snapscara makkelijk af te halen? Om dit  op de proef te stellen heb ik gebruik gemaakt van maar liefst 2 wattenschijfjes met een kommetje lauwwarm water. Eén wattenschijf per oog. Niet meer niet minder. Hierna maakte ik gebruik van een make-up remover in combinatie met wederom één wattenschijf per oog. Dit laatste is vooral om te kijken of er wat overblijft.

Test 1: lauw water

Met lauwwarm water + wattenschijf krijg het overgrote deel af. Als ik in percentage mag uitdrukken krijg je er tot 95% eraf. Wat ik wel merkte is dat je niet moet wrijven over je gehele oog. Hoewel ik dat voorzichtig deed, merkte ik dat er onderaan mijn oog dat de welbekende panda te voorschijn kwam. onderaan mijn ogen was het niet zwart maar grijsachtig. Mijn advies is dan ook om bij het afhalen zo dicht mogelijk bij je wimpers te blijven.

Met lauwwarm water + wattenschijf krijg het overgrote deel af

Test 2: blijft er nog wat over?

Om te checken of er nog wat overbleef, heb ik zoals al aangeven ook een wattenschijf met make-up remover gebruikt. Zoals je al ziet in de afbeelding hieronder, is er nog een klein beetje dat overblijft. Ik moet wel wat bekennen. Per oog maakte ik gebruik van één wattenschijf die ik heb ondergedompeld in lauwwarm water. Dus misschien dat een tweede wattenschijf het restant kon pakken.

Als je zoals mij bent maak je standaard gebruik van een make-up remover. Het is leuk om te zien dat de mascara met warmwater af kan halen. In werkelijkheid maak ik mijn gezicht schoon met behulp van een make-up remover om alles mee te nemen. Hierbij kan je denken aan eyeliner, oogschaduw, concealer. Als ik lauw water zou gebruiken, zou het erg rommelig worden tijdens het verwijderen. Nee, laten we proberen om vooral dat te voorkomen.

Removal of Snapscara

Conclusie: is Snapscara de moeite waard

3 maanden geleden was ik heel sceptisch over Snapscara. Ik bedoel welke mascara kan je verwijderen met alleen lauwwarm water en die niet klontert of panda ogen veroorzaakt. Het antwoord is geen enkele mascara. Hoewel ze adverteren dat het niet klontert kan ik je garanderen dat ook deze kan klonteren. Hoewel het minder is dan bijvoorbeeld Lash Princes van Essence, het klontert. Naast het klonteren kan het voorkomen dat je rondom je ogen zwarte puntjes kan krijgen. Ik ben geen chemicus maar lijkt alsof de opmaak van de vloeistof zo is samengesteld dat het aan de droge kant is.

Alle minpunten terzijde, Snapscara is wat mij betreft een prima mascara. het overleeft hardlopen/joggen en is makkelijk te verwijderen met lauwwarm water.

Extra: Zijn alle mascara’s hetzelfde?

Ik heb door je jaren heen verschillende mascara’s uitgeprobeerd. In principe zijn alle mascara’s vrijwel hetzelfde. Ze bevatten over het algemeen pigment voor kleur, polymeren en vetten om de wimpers en conserveermiddelen te kleuren en te coaten. Sommige bevatten een soort van vezels om de wimpers langer te laten lijken. Naast deze verschillen zijn er variaties in kleur en waterbestendigheid. Het grootste verschil is uiteindelijk de borstel. Iedereen heeft een andere voorkeur. De een houdt meer van gebogen de andere van rechte borstel. Gooi nooit je dure mascara zo maar weg. Je kan het namelijk gebruiken voor andere toepassingen.  Enkele voorbeelden:

  • Als je verliefd bent op de borstel, koop een goedkopere mascara en gebruik die in combinatie met de borstel waar je zo verliefd op bent
  • Je kan het na schoonmaken gebruiken als wenkbrauw borstel
  • Je kan een schone mascara borstel ook gebruiken om klonteringen weg te halen
  • Als je een wimper serum gebruikt kan je de borstel ook gebruiken om de tipjes van je wimper goed aan te stippen met de serum.

Welke mascara je ook gebruikt. gebruik eentje die je makkelijk vindt. tell me.. welke mascara gebruik jij het liefst?

mascaras

Maybelline Snapscara review
  • Gemak
  • Klonteringen en andere ongemakken
  • Uiterlijk product
  • gemak bij het verwijderen
4.5

Conclusie

3 maanden geleden was ik heel sceptisch over Snapscara. Ik bedoel welke mascara kan je verwijderen met alleen lauwwarm water en die niet klontert of panda ogen veroorzaakt. Het antwoord is geen enkele mascara. Hoewel ze adverteren dat het niet klontert kan ik je garanderen dat ook deze kan klonteren. Hoewel het minder is dan bijvoorbeeld Lash Princes van Essence, het klontert. Naast het klonteren kan het voorkomen dat je rondom je ogen zwarte puntjes kan krijgen. Ik ben geen chemicus maar lijkt alsof de opmaak van de vloeistof zo is samengesteld dat het aan de droge kant is. Alle minpunten terzijde, Snapscara is wat mij betreft een prima mascara. het overleeft hardlopen/joggen en is makkelijk te verwijderen met lauwwarm water

Geef een reactie

Back to top