fbpx

leestijd: 5 minuten

Iedere make-up liefhebber heeft het wel een keer meegemaakt. Je gaat met veel euforie naar je favoriete beauty winkel omdat je make-up supply een update nodig heeft. Achteraf merk je dat het product die je hebt aangeschaft een miskoop was. Het meest bekende fail is wel een aankoop van een foundation. Ook ik heb een keer verkeerde foundation aangeschaft. Maar wat kan je doen om zoiets te voorkomen?

winkelen overdag

Shop altijd overdag naar make-up producten

Ja, die foundation dat bij je vriendin enorm goed staat, past misschien minder goed bij jou. In dit geval is testen misschien wel belangrijk dan kopen. Als je bijvoorbeeld gaat shoppen voor foundation, doe dit overdag. Daglicht en belichting bij winkels verschillen enorm namelijk. Je hebt gelukkig altijd wel een tester. Smeer het aan je kaaklijn. Zo zie je gelijk of het matched met je hals en decolleté. Nadat je een stukje hebt ingesmeerd, kan je het beste even naar buiten gaan. Na 5 minuten zie je namelijk of het inderdaad een foundation is dat goed past bij je huid. In de zomermaanden dien je een tint hoger te gaan. Mocht jou teint er niet tussen zitten, kijk dan of je twee tinten samen kan mixen.

Koop NOOIT zomaar een make-up product online

Een foundation met een goede review zegt niet meteen dat het op je huid goed zal passen. Je kan het beste eerst naar een winkel gaan om het te testen. Ook bij kwasten moet je kijken welke type jij het fijnst vindt (synthetisch, echt haar etc.). Bekijk ook de ingrediënten van bepaalde make-up producten. Koop vooral producten waarvan je zeker weet dat ze huidvriendelijk zijn. Vraag eventueel of er samples beschikbaar zijn. Waarom niet? Zo heb je toch iets nieuws om te testen en voorkom je een grote teleurstelling.

afbeelding met rode lippenstift

Vergaar kennis over toepassen van make-up op verschillende manieren

Misschien wist het niet, maar enkele make-up producten kunnen multi-tasken. Wereldwijd weten de meeste Make-up artiesten hoe je bepaalde producten ook anders kan toepassen. Je bespaart hierdoor ook veel geld en het is leuk om het uit te proberen.

Volgende week zal ik hier dieper op ingaan.

Enkele voorbeelden

  • Lippenstift kan je gebruiken als blush of om onzuiverheden op je huid goed te bedekken.
  • Cream colour base kan gebruikt worden voor je ogen, lippen en wangen (zie ook deze link voor cream colour base van MAC).
  • Eyeliner kan je als oogschaduw gebruiken. Een manier is om een dikke lijn aan het uiteinde van je oog met je vingers of een blendkwast goed te blenden met de rest van je oog.
  • Oogschaduw producten kan je gebruiken om je wenkbrauwen in te kleuren. Een voorbeeld van een product hiervoor is Urban Decay’s Naked Basics 2
  • Oogschaduw kan je ook gebruiken als highlighter
  • Bronzer of een foundation kan je gebruiken als oogschaduw basis
  • Bruine mascara kan je ook gebruiken voor je wenkbrauwen

foundation met kwast

Dermatologisch getest betekend NIET de allerbeste kwaliteit

Je hebt een aantal producten met een vermelding dat het dermatologen getest is. Dit betekend in feite dat het getest is meer ook niet. Belangrijker is het om de ingrediënten te beoordelen en wat het resultaat is na gebruik.

afbeelding met kassabon

Bewaar altijd de kassabon

Het kan voorkomen dat de product die je aanschaft over datum is. De geweldige crème die net hebt aangeschaft blijkt bijvoorbeeld een rare geur te hebben. We hebben in Nederland sowieso een bedenktijd van 14 dagen.

Make-up en beauty producten hebben een houdbaarheidsdatum

Misschien wist je het niet, maar make-up producten kunnen over datum raken. Koop dus producten die je nodig hebt. Een maand terug had ik een bronzer gebruikt. Dit geweldige product had ik drie jaar geleden aangeschaft. Ik wou erachter komen of het inderdaad over datum was. Het gevolg was dat ik geïrriteerde wangen kreeg dat enorm kriebelde. Dit was echt een drama want ’s nachts sliep ik met rode wangen in bed in de hoop dat het de volgende dag over was. Gelukkig is het hersteld na paar dagen goede huidverzorging. Voorkom het door producten te kopen die je echt zal gebruiken.

In de tabel hieronder lees je de houdbaarheidsdatum van beautyproducten.

houdbaarheid make-up producten

Koop geen make-up producten via Ali-express of een andere winkel met namaak producten

Ik ben een echte fan van Ali-express. Dus ik ging een keer lipgloss en lippenstift bestellen via Ali. Het is goedkoop en ik was enorm benieuwd of het inderdaad goed werkte.

Toen het was bezorgd, merkte ik na paar dagen gebruik, dat ik enorm last kreeg van mijn tanden. Mijn tandvlees raakte ook enorm geïrriteerd en ontstoken. Het kon haast niet anders dan dat het kwam door de lippenstift die ik via Ali-express heb aangeschaft. Na twee weken intense mond verzorging was alles gelukkig weer normaal. Ook al heeft het goede reviews, koop geen make-up met “made in China”. De boosdoener zijn de ingrediënten namelijk. In China zijn er geen restricties bij de ontwikkeling van producten. Ze kunnen alles erin stoppen wat je liever niet op je gezicht smeert. Ik heb de producten weggegooid. Dit was een fail dat ik nooit zal vergeten.

Zie ook het volgende korte filmpje om te zien wat ik bedoel.

Als deze blogpost jou heeft geholpen of je denkt iemand hiermee te helpen, vergeet dan niet om het te delen met je vrienden en familie. Heb je nog andere tips? Deel het door een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Back to top