fbpx

Zoals omschreven bij een eerdere blogpost, is het voor mij elke dag een uitdaging om mijn haren in model te krijgen. Bij het verven van mijn haren wordt het er niet beter op. Verven van je haren kan het zelfs verergeren. En dan zoek je naar de beste oplossing. Één ervan is een professionele “Keratine Behandeling” bij de kapsalon.

Deze behandeling heeft in de beauty branche een vaste plek veroverd. Het kan je haren namelijk herstellen van elke soort beschadiging. Tenminste, dat is de belofte die wordt gegeven door vele kapsalons.

Onlangs heb ik samen met mijn vriendin keratine behandeling bij Ella hairstyling gehad. Lees verder om erachter te komen of een keratine behandeling de ultieme oplossing is voor je “bad hair days”.

Verven van je haren kan je haren beschadigen

Keratine behandeling bij Ella hairstyling

De kapster, Eda, is een jong getalenteerde kapster.  Vier jaar geleden heeft zij succesvol de kappersopleiding afgerond. Ze werkt in haar thuissalon en heeft een kamer omgetoverd tot een geweldige compacte salon.

Het middel die zij bij ons heeft gebruikt is een middel op basis van argan olie. Mijn haren werden eerst goed gewassen. Hierna werd het middel als haarmasker +/- 40 minuten ingelaten.

Keratine behandeling tijdens de behandeling

In het begin, voelde het aan als een normale haarmasker. Na ongeveer 30 minuten begon het aan mijn hoofdhuid een beetje warm aan te voelen. Daarnaast, begonnen mijn ogen te irriteren. Ik vond dit persoonlijk niet vervelend en misschien krijg jij dit niet. Voor mij gaat het uiteindelijk om de resultaat. Na 40 minuten werd het afgewassen met lauw warm water.  Tot slot ging ze mijn haren in model brengen door te gaan föhnen . Eda adviseerde om komende drie dagen mijn haren niet te wassen.  Dit komt omdat je haren op die manier kunnen uitrusten. Dit zorgt ook voor de beste resultaat. Het verschil van voor en na de behandeling zie je op de foto hieronder.

Keratine behandeling: links voor de behandeling en recht na de behandeling

Keratine behandeling: links voor de behandeling en recht na de behandeling

Mijn vriendin heeft enkele weken geleden bij een andere kapsalon keratine behandeling gehad. Normaal gesproken, zijn haar haren gekruld. Door de eerdere behandeling, kreeg ze stijl haar. Het enige minpunt was, het uiteinde van haar haren. Het zag er enorm droog uit. Eda ging haar haren ook behandelen. Je ziet duidelijk dat haar haren weer glanzend en minder uitgedroogd uitzien.

 

Helpt keratine behandeling echt?

Eerder was ik sceptisch over keratine behandeling. Wel merk ik nu echt een verschil na het douchen en drogen van mijn haren. Ze zijn minder pluizig en het ziet er verzorgder uit. Het is niet zo dat je haren stijl zullen blijven.  Na paar dagen had ik een slag in mijn haren. Dit is makkelijk te fixen met een stijltang. Voor de behandeling, was ik met stijlen van mijn haren minimaal 45 minuten bezig. Nu ben ik binnen 20 minuten klaar. Omdat ik mijn haren laat groeien, zal ik binnen een jaar sowieso weer langs gaan bij Ella hairstyling. Ik ben er namelijk erg tevreden over.

Als je in de buurt van Deventer woont,  dan raad ik je aan om een pm te sturen voor een afspraak. Dit kan via https://www.facebook.com/ellahairstyling/

P.s. Volgende week lees je over thuisremedie oplossingen voor je haren die echt werken!

Keratine behandeling zorgt niet voor 100% stijl haar

 

Geef een reactie

Back to top