fbpx

Tijdens de dagelijkse make-up routine, is eyeliner voor de meeste van ons een belangrijke onderdeel. Ik weet nog hoe het was aan het begin van mijn make-up ontdekkingsreis. Het was enorm lastig om een perfecte lijn door te trekken met een oogpotlood. En toen werd het opzetten van wings een trend. Eerlijk is eerlijk, iedereen heeft een leercurve voor het tekenen van een perfecte lijn. Voor sommigen onder ons is het misschien wel belangrijker dan het opzetten van een perfecte lipliner. Niet voor niets luidt het gezegde: “Ogen zijn de spiegels van de ziel”. Lees hier de hacks, tips en tricks over eyeliner dat elke make-up junkie moet weten.

 

eyeliner waterlijn inkleuren

#1 Kleur de rand van je waterlijn in

Dit is waarschijnlijk de oudste eyeliner techniek. Het is makkelijk aan te brengen door je oogpotlood diagonaal vast te houden en met je andere hand de huid bij je ooglid strak te trekken. Het voordeel hiervan is dat het door de dag heen niet zal vlekken.

 eyeliner tekenen met nagelvijl

#2 Gebruik een stuk karton of iets anders

Omdat een stuk karton gewoon ook echt recht is weet je precies hoe je het buitenlijntje moet tekenen. Als ik haast heb, dan gebruik ik een wattenstaafje of een nagelvijl om een lijntje door te trekken. Hierna is het verder door trekken tot een wing een makkie. Op deze manier heb ik meer controle en focus over hoe ver ik moet doortrekken.

eyeliner herstel met een wattenstaafje

#3 Wattenstaafje met aan de tip make-up remover om een klein gedeelte te herstellen

Zelfs de beste visagiste kan bij het tekenen van een eyeliner een lijn verkeerd doortrekken. Geen paniek. Je kan dit simpel herstellen met een wattenstaafje. Plaats een beetje oog make-up remover aan de tip van een wattenstaafje. Ga deze vervolgens langzaam met een draaibeweging over het foute gedeelte wrijven. Je kan het ook gebruiken om je eyeliner extra aan te scherpen.

witte eyeliner voordat je zwarte eyeliner gebruikt

#4 Witte eyeliner als basis

Een witte eyeliner kan je gebruiken als een basis voor je oogschaduw. Door het verschil in kleur, zal je zwarte lijntje enorm goed zichtbaar zijn. Je kan de witte eyeliner ook gebruiken om je waterlijn in te kleuren. Hierdoor lijken je ogen groter en vallen ze meer op.

eyeliner uitlijnen daarna inkleuren

#5 Van potlood naar liquid of gel

Liquid eyeliner kan enorm lastig zijn als je een wing wilt tekenen. Het is nog lastiger als je geweldige dubbel of triple wing wilt tekenen. Door eerst met je potlood uit te tekenen, maak je het voor jezelf een stuk makkelijker. Deze techniek gebruik ik zelf en het scheelt mij enorm veel tijd.

eyeliner gebruik twee vingers

#6 Gebruik twee vingers voor extra steun

Je kan samen met je pink ook je ringvinger gebruiken voor extra steun. Je moet je inbeelden dat je iets op papier schrijft. Het is hetzelfde, maar dan anders om. Steun voor stabiliteit en stevigheid is een must om een mooie lijn te kunnen tekenen.

#7 Plak het af en kleur het in

Een plakband zorgt ervoor dat je een gedeelte afschermt. Voor mij lijkt deze techniek alsof ik een kleurplaat inkleur. Dit kan je als volgt doen:

  • Neem twee stukjes plakband
  • Plak ze op elkaar zodat je een driehoek krijgt
  • Vervolgens plak je dit om je ooglid
  • Hierna kleur de binnenkant in
  • En klaar is kees

eyeliner verbind de puntjes

#8 Verbind de puntjes

Gebruik de tip van je eyeliner om puntjes te tekenen. Het enige wat je hierna moet doen zijn de puntjes ( of stipjes) aan elkaar verbinden. Hierna kleur je verder in zodat het mooi dik en zwart uitziet. Ten minste, als dat je doel is.

Sensai ooglid base primer

#9 Gebruik een oogschaduw primer

Heb je ooit gehad dat je aan de ene oog niet goed kan tekenen als de andere? Dan kan een oogschaduw primer jou helpen. Het werkt als een soort moisturizer.

Smeer het rondom je oog, wacht minimaal 3 minuten zodat het uitdroogt. Je merkt hierna dat tekenen makkelijker gaat. Dit is sowieso een must als je ook oogschaduw gaat gebruiken.

#10 Check Verschillende type eyeliners online

Je hoeft alleen maar te zoeken via bijvoorbeeld Pinterest. Om inspiratie op te doen over verschillende soorten eyeliner stylen hoef je alleen maar te zoeken op eyeliner.  Zoals ook hieronder afgebeeld heeft alldaychic.com een mooie afbeelding gemaakt van verschillende type eyeliner stylen.

bron foto: http://alldaychic.com/the-eyeline/

Pinterest: https://nl.pinterest.com/source/alldaychic.com/

Heb jij nog een handige tip? Deel het met de lezers door hieronder te reageren.

Geef een reactie

Back to top