fbpx

Tegenwoordig zijn er zoveel make-up kwasten beschikbaar in de markt. Om er flawless uit te zien, moet je weten waarvoor elke kwast kan worden gebruikt. Ik heb letterlijk enkele kwasten die ik nooit heb gebruikt. Afgezien van andere middelen zoals een spons, zijn kwasten altijd nog onvergetelijk. In deze blogpost lees je acht must-have make-up kwasten.

make-up kwasten

1 – Poederkwast

Een poederkwast is één van de grootste kwasten die je nodig hebt. Het wordt gebruikt om gezichtspoeder op te doen. Na mijn foundation routine, gebruik ik deze kwast om het af te werken met behulp van een gezichtspoeder of fixingpoeder.

Poederkwast

2 – Blushkwast

Een blushkwast is iets kleiner en minder dik dan een poederkwast. Je kan deze kwast gebruiken tijdens je blush of bronzer sessie op je wangen. Je kan het ook gebruiken om de lijnen die je maakt voor je counteren goed te blenden met elkaar. Ik kan echt niet zonder deze kwast.

Blushkwast

3 – Foundationkwast

Deze kwast is naar mijn mening echt een klassieker. Als ik het gebruik, gebruik ik het vooral bij mijn kaaklijnen om foundation in dat gebied goed aan te brengen.

foundationkwast

4 – Foundation/Concealer borstel (multi-functioneel)

Deze borstel is een alternatief voor het aanbrengen van foundation. Foundation gelijkmatig op je gezicht aanbrengen is hiermee echt makkelijk. Dit komt vooral door de wijze hoe je het vasthoudt. Je kan het daarnaast ook gebruiken om concealer goed te laten blenden op je gezicht. Je hebt deze (borstel)kwast in verschillende formaten. Naar mijn mening is dit echt een aanrader.

foundation-concealer-borstel

5 – Grote oogschaduwkwast

Een grote oogschaduw kwast is fantastisch om lichte of highlight kleuren aan te brengen boven je ooglid. Persoonlijk vind ik deze kwast ook fijn om kleuren goed te blenden met elkaar.

grote oogschaduwkwast

6 – Medium oogschaduwkwast

Een medium oogschaduwkwast van synthetisch of echt haar is ideaal voor het aanbrengen van donkere oogschaduw pigmenten. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het stevige borstelhaartjes heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer controle hebt bij het aanbrengen van oogschaduw.

Medium oogschaduwkwast

7 – Rechthoekig oogschaduwkwast (Flat Liner Definer)

Deze kwast gebruik ik voornamelijk als ik langs de rand van mijn wimpers oogschaduw wil aanbrengen. Omdat het rechthoekig is, is het aanbrengen van een andere kleur bij een specifiek plek erg makkelijk.

Rechthoekig oogschaduwkwast (Flat Liner Definer)

8 – Oogschaduwkwast met een hoek

Oogschaduwkwast met een hoek is ook een van mijn favoriet. Ik gebruik dit om net onder mijn wenkbrauw een highlight kleur aan te brengen. Je kan het ook gebruiken om poeder of gel liner om je oog aan te brengen.

oogschaduwkwast met een hoek

Beste tools zijn uiteindelijk… jouw vingers!

Stel je komt achter dat de kwast die je net hebt gekocht op je gezicht strepen afgeeft, wat nu? Je kan dit snel oplossen door je vingers te gebruiken. Een ander voorbeeld is je ringvinger gebruiken om voorzichtig concealer onder je oog goed te verdelen en te blenden met je gezicht. Je kan zelfs oogschaduw op doen met je vingers. Probeer het! Sommige mensen vergeten dat jouw vingers de snelste en makkelijkste tools zijn.

Beste tools zijn uiteindelijk… jouw vingers!

Comments are closed.

Back to top