fbpx

Het is geen geheim dat ik en vele andere vrouwen GEOBSEDEERD zijn door make-up en beauty. Het is leuk en verslavend om nieuwe dingen uit te proberen. Van beauty tips tot hacks dat het leven makkelijker maakt. Je hoeft alleen maar te kijken in je facebook feed om te zien welke beauty hacks momenteel viraal gaan.

En dan is er een steeds verder groeiende trend: “Make-up lijn dat uitgebracht is door een celebratie”.

Onlangs bracht Rihanna een eigen makeup lijn genaamd “Fenty Beauty”. Riri is niet de eerste artiest die een make-up lijn heeft uitgebracht.  Hier lees je welke andere artiesten ook een eigen make-up/beauty lijn hebben uitgebracht.

foto: make-up spiegel en kwasten

1 – Fenty Beauty (Rihanna)

De ontwikkeling van Riri’s make-up lijn heeft twee jaar geduurd. Haar focus was vooral dat het een collectie is voor elke huidskleur. Met een soft-focus primer en een liquid foundation in 40 tinten (ongelooflijk). Erbij horen en diversiteit spelen voor het merk een belangrijke rol. Er wordt nu al gesuggereerd dat Rihanna waarschijnlijk werkt aan oogschaduw palette en lippenstift lijn.

2 – Nuance Beauty (Selma Hayek)

Nuance Cosmetics is opgericht in samenwerking met CVS Health. Het is verrijkt met exotische ingrediënten. Het merk heeft een klassieke aanpak in beauty. Ze gebruikt het zelf en het merk staat voor comfort voor je huid

3 – KKW Beauty (Kim Kardashian)

Nadat KKW Beauty werd gelanceerd werd binnen enkele weken een milioen dollar bedrijf. Kim K. heeft op dit moment alleen contouring en highlighting producten gelanceerd. De verwachting is dat het in de komende maanden zal uitbreiden met andere producten. Gesuggereerd word dat ze producten voor de lippen zal uitbrengen alsmede producten zoals foundation en concealer. Waarschijnlijk zal er ook een samenwerking zijn met haar zusje Kylie.

4 – Kylie Cosmetics (Kylie Jenner)

Kylie heeft waarschijnlijk met haar make-up lijn de hele wereld veroverd. Ze begon met het uitbrengen van matte liquid lipsticks. Op dit moment is haar make-up lijn uitgebreid met onder andere blush, oogschaduw, eyeliner en highlighters.

5 – Honest Beauty (Jessica Alba)

De producten van Honest Beauty zijn organic en eco-vriendelijk. Daarnaast is het vrij van schadelijke ingrediënten en parabenen. Het merk staat voor “clean beauty that works”

6 – Flower Beauty (Drew Barrymore)

Drew Barrymore ook wel bekend van de films zoals Scream of Blended heeft ook een eigen beauty bedrijf opgericht genaamd Flower Beauty.  “Love the way you look” is waar het merk voor staat. In VS tref je dit product aan bij Walmart. De focus ligt vooral bij betaalbare high quality beauty producten.

7 – CIRCA Beauty (Eva Mendes)

Ze is niet alleen succesvol als actrice, maar ze heeft ook een geweldige make-up lijn. Niet te vergeten dat ze al bijna 6 jaar relatie heeft met Ryan Gosling.  CIRCA biedt producten van professionele kwaliteit met kleuren die zorgen voor een echte impact.

8 – IMAN Cosmetics (Iman)

Iman is ook wel bekend als fashion model. Ze is de oprichter en CEO van IMAN Cosmetics. Het onderscheidend vermogen bij haar make-up lijn is dat het voor alle vrouwen is met een getinte en donkere huid.

9 – Kora Organics (Miranda Kerr)

Wat jij op je huid insmeert dringt door tot in je bloed circulatie, aldus Miranda Kerr. Haar KORA Organics lijn staat voor het (terug) verkrijgen van een stralend huid op een natuurlijke wijze. De producten van KORA  Organics zijn gecertificeerd en enorm huidvriendelijk.

10 – JWoww Cosmetics (JWoww)

Voormalige Jersey Shore reality ster Jennifer “JWoww” Farley is de eigenaar van haar eigen beauty producten. Ze realiseerde haar liefde voor cosmetica tijdens de 24 uur durende opnames voor het reality programma. Ik kan mij dit wel voorstellen. You gotta look good when the cameras are rolling.

Foto: mascara opzetten

Persoonlijk ben ik echt benieuwd welke volgende celebrity een eigen beauty bedrijf zal starten. Het is ook niet verrassend dat vele een eigen beauty lijn opstarten. Je moet iets creëren om je inkomsten verder te laten groeien. De beauty industrie blijkt ook recessie proof te zijn. Vooral als het goed gaat met de economie, zie je dat duurdere merken ook mee kunnen groeien. Op zich logisch, want zelfs in bare tijden wil je er goed uitzien. Daarnaast zoeken wij altijd naar iets nieuws. Wat je wel ziet is dat de artiesten die goed gevestigd zijn in social media sphere immens snel succesvol worden. Instagram speelt hierbij een van de belangrijkste rollen.

Geef een reactie

Back to top