fbpx

Welke vrouw die gek is op make-up wilt nou geen mooie lange en volle wimpers? Show me!

Elke vrouw zoekt op een gegeven moment naar de beste manier om XXL-wimpers te krijgen. Van serums, dure mascara’s tot doe-het-zelf. Als dat niet helpt of je wilt gewoon meteen een resultaat, dan zijn nepwimpers een optie. Het grootste nadeel van nepwimpers weet jij misschien ook wel. Goed lijmen en hopen dat het goed op blijft tijdens je date. Met wimperextensions ben je tijdelijk af van het wimper probleem. Het mooiste is nog wel dat je ’s morgens opstaat en het lijkt alsof je mascara op hebt. Maar wat moet je nou echt weten over wimperextensions? In deze blogpost lees je 10 dingen wat jij moet weten over wimperextensions.

Xcluskin By Alejandra
https://xcluskin.nl/alelashes/

Ik heb kort geleden een interview gehad met Alejandra van XcluSkin te Haaksbergen. Zij is onder andere gespecialiseerd in het opzetten van wimperextensions. Zij gebruikt de 1 op 1 methode met onwijs mooie resultaten. Zie ook de foto’s hieronder.

1 – Ga altijd naar je behandeling zonder mascara op je wimpers

Voor elke afspraak plant Alejandra 1 tot 1,5 uur in. ‘Als je zonder mascara komt is er meer tijd voor het opzetten van wimpers,’ geeft ze aan. Ze gebruikt namelijk 1 op 1 wimperextensions methode. Voor het beste resultaat is elk minuut belangrijk.

2 – Per persoon verschilt het hoelang je wimperextensions fantastisch opblijft

Bij de ene persoon groeien de haartjes sneller dan de andere. Dit komt door verschillende factoren zoals je hormonen en tijd van het jaar. Je hebt vast gemerkt dat je hoofdhaar sneller groeit in de zomerperiode. Nou, dat geldt dus ook voor je wimperhaartjes. Onze huid maakt ook vet aan. Gecombineerd met allerlei factoren, kunnen de haartjes sneller afvallen dan je denkt. Het blijft sowieso 3 tot 4 weken goed. Een extra behandeling om de 3 weken is iets wat je zou kunnen overwegen.

3 – Ga nooit zelf je wimperextensions eraf halen

Er zijn uiteindelijk twee manieren om wimperextensions af te halen. Je kan het door een professional laten doen of het valt op een natuurlijke wijze eraf. Het laatste komt door de groei cyclus van je haartjes. Doe het nooit zelf met je handen. De kans dat je natuurlijke wimpers ook meeneemt in het proces is groot. Gevolg kan zijn dat je wimperloos bent aan één ooglid.

4 – Ga niet pulken

Door te gaan pulken, kunnen de haartjes die net zijn opgezet eraf vallen. Logisch, want ze zijn vastgelijmd. Als je gaat peuteren, kan het zelfs voorkomen dat je haartjes aan elkaar gaan plakken. Bescherm jezelf van een horror scenario door niet te gaan pulken.

5 – Let op bij gebruik van mascara op je wimpers

‘Te veel mascara zorgt onder andere ervoor dat je wimpers zwaarder worden. Hierdoor kunnen wimperextensions eraf vallen,’ geeft Alejandra aan. ‘Ik adviseer iedereen om coating mascara te gebruiken. Bij elke behandeling laat ik zien hoe mooi het wordt met een coating mascara. Op deze manier kan jij langer genieten van je wimpers. Het is een echte “finishing touch” van je look.’ Ondertussen maakte ik een foto van de producten die ze gebruikt bij elke afspraak (zie hieronder).

lash5-magicblackcoatingmascara
magic black coating mascara om optimaal te genieten van je wimpers met wimperextensions

6 – Laat je wimpers nooit meer verlengen dan nodig is

Wimperextensions heb je in verschillende maten. Alejandra geeft aan dat het per klant verschillend is. Ze let hierbij op de natuurlijke lengte van elk haartje. ‘Wat ik probeer is om het zo natuurlijk mogelijk te houden. 30 procent extra in lengte is wel het maximum ten opzichte van je natuurlijke wimper lengte. Anders kan het heel nep uitzien.’

7 – Je kan bovenop je wimperextensions nepwimpers dragen.

Bovenop je wimperextensions kan je nepwimpers opzetten. ‘Er zijn dames die dit doen voor een speciale gelegenheid zoals bruiloft om een extreme look te creëren. Pas wel op met het af doen van nepwimpers. Het kan voorkomen dat je enkele wimpers meeneemt namelijk. Je kan dit voorkomen door het heel voorzichtig af te doen.’

8 – Reinig je wimpers elke dag om opbouw van slaap tussen je wimpers te voorkomen

‘Ik zie heel veel meiden die hun wimpers niet reinigen. Na je nachtrust wordt je altijd wakker met slaap tussen je wimpers. Als je dan je wimpers borstelt zie je dan letterlijk korreltjes omhoog schieten. Reinigen van je wimpers en oogleden is misschien wel de belangrijkste. Door het goed te reinigen, voorkom je opbouw van bacteriën en andere onzuiverheden. Wat ik adviseer is om lip & eye remover te gebruiken van Lash5 met een hele zachte kwast (zie foto hieronder). Een andere alternatief is om gebruik te maken van baby shampoo ZONDER olie.’

lash5-lipeye-remover-met-kwast
Lip & eye remover met zijde zachte kwast

9 – Als je veel eyeliner gebruikt kunnen je wimpers aan elkaar plakken

Eyeliner kan ervoor zorgen dat je wimpers aan elkaar plakken. Je kan bijvoorbeeld beter een liquid eyeliner gebruiken. Een extreem dikke lijn is niet aan te raden. Als ze aan elkaar zijn geplakt, dan kan je het beste met een schone borstel rustig je wimpers kammen.

10 – Een certificering zegt niet alles over de deskundigheid van een wimperextension specialist

Alejandra geeft tot slot tips over waar jij naar moet opletten voordat je een afspraak plant bij een wimperextension specialist. ‘Het behalen van een certificaat is één ding, de uitvoer een ander punt. Ga vooral opzoek naar eindresultaten via social media. Vraag ook in je netwerk of er mensen zijn met ervaring bij die persoon waar jij een afspraak mee wilt maken. Ik adviseer ook om altijd te kijken naar de werkruimte. Wordt er steriel gewerkt? Hygiëne is namelijk enorm belangrijk. Zo maak ik alles schoon, steriel en gebruik verschillende schone bakjes. Misschien betaal je dan ook iets meer. Het grootste voordeel is wel dat je een ooginfectie of een mislukking voorkomt. Als je ergens aan twijfelt vraag het te allen tijde.’

Comments are closed.

Back to top